Viscount International: the Art of Sound!

Bedrijfsinformatie

Locatie

Viscount SpA is sterk verbonden met zijn gebied en met de tradities in de regio. Het hoofdkantoor en de fabrieken van Viscount zijn niet gelegen in grijze en anonieme voorsteden, maar in het charmante stadje Mondaino en haar omgeving. Terwijl Westerse bedrijven er intussen aan gewend zijn om hun productie te laten uitvoeren in Oost-Europese landen, China en dergelijke, staan de hoofdfabrieken en houtbewerkingslaboratoria van Viscount nog altijd in Mondaino. Hier wordt de kwaliteit voortdurend gecontroleerd om ervoor te zorgen dat onze klanten producten van topkwaliteit krijgen. Onze fabrieken zijn milieuvriendelijk, voldoen aan elke Europese norm en de werkomgeving is tevens veilig en plezierig. Mondaino is een klein stadje in Romagna, een regio die zich uitstrekt van drukke kuststreken tot glooiende heuvels en lage toppen, en Rimini, de grootste stad in de omgeving van Mondaino, die in heel Europa bekendstaat als vakantiebestemming.

Faciliteiten

Viscount is onderverdeeld in meerdere faciliteiten:

Museo Fratelli Galanti

Het Fratelli Galanti Museum: De oude accordeonfabriek is onlangs gerenoveerd, waarbij het oorspronkelijke gebouw intact bleef, net als oude instrumenten en machines uit een ver verleden. Vandaag vertelt het museum de geschiedenis van het bedrijf, inclusief een showroom met een tijdlijn van instrumenten en een auditorium waar concerten worden gegeven.
Laboratori per l'Audio Professionale

Laboratoria voor audioprofessionals: Onze geluidstechnici werken in een enkele omgeving samen. Hier ontwerpen en bouwen ze prototypes voor krachtige luidsprekers, die duurzaam en glashelder zijn. Ze worden geanalyseerd in geluidsdichte ruimten die zijn opgebouwd en gecertificeerd volgens universitaire normen, om ervoor te zorgen dat ze nauwkeurig en betrouwbaar zijn.
Laboratori hardware e DSP:

Hardware- en DSP-laboratoria: De samenwerking tussen ontwerpers en ervaren technici uit verschillende vakgebieden zoals DSP, micro-elektronica, fysiek geluid en het genereren van effecten, heeft bijgedragen aan de opzet van een innovatief onderzoekscentrum dat geschikt is voor snelle ontwikkelingen.
Disegno meccanico

Laboratoria voor het ontwerpen van meubelen en mechanische designs: Hier hebben onze beste technici de moeilijke taak van het maken van complexe houten constructies terwijl tegelijkertijd wordt gezorgd voor een ergonomisch en goed gebouwd ontwerp.