Viscount International: the Art of Sound!

Onze geschiedenis

  • De geschiedenis van Galanti-accordeons begon in de 19e eeuw en vertelt het verhaal van een familie waarvan de naam synoniem is met muziek – door muziekinstrumenten te maken die al langer dan een eeuw de naam Mondaino over de wereld hebben verspreid.

  • Na slechts een paar jaar kwamen de eerste patenten in de Verenigde Staten die voor nieuwe technische en esthetische verbeteringen zorgden. De marketing werd met name in de jaren dertig geholpen toen de instrumenten van Galanti werden uitgekozen door ’s werelds beste accordeonspelers en door Paulette Goddard – een van de eerste grote filmsterren en de vrouw van Charlie Chaplin.

  • Op hetzelfde moment (1932) werd in Mondaino een nieuwe fabriek gebouwd die vandaag de dag als van historisch belang wordt beschouwd omdat het een van de eerste betonnen fabrieken is ooit in Italië gebouwd.

  • Innovaties gingen door na de Tweede Wereldoorlog toen de onafhankelijke bas werd uitgevonden, wat een vrij geluid van basnoten mogelijk maakte en wat voor een betere controle en creativiteit van de muziek zorgde. Deze innovatie leidde tot een nieuwe muzikale smaak in combinatie met de accordeon – inclusief elektrische gitaren, elektronische orgels en vibrafoons.

  • In 1959 richtte Marcello Galanti Viscount International op. In de jaren 1980 werden elektronische muziekinstrumenten volledig herboren dankzij de komst van de digitale technologie. Dat bracht een nieuwe evolutie teweeg in de kwaliteit en prestaties van keyboards, piano’s en zelfs klassieke elektrische orgels.

  • Aan het begin van de 21e eeuw en met de toegenomen wereldwijde concurrentie kwam het bedrijf voor een nieuwe uitdaging te staan. Als reactie daarop ontwikkelde het bedrijf een innovatieve technologie voor het genereren van geluid gebaseerd op physical modeling en ging vanaf toen elektronische muziekinstrumenten aanbieden met exclusieve prestatievoordelen.

 

Lees meer